Klättring på Karbin

Vi har alltid strävat efter att få så många som möjligt att prova på klättring tillsammans med oss, vår ambition är att göra klättring så tillgänglig att hela familjen kan komma och träna med varandra oavsett nivå, form eller ålder. Alla som jobbar på Karbin är klättrare i grunden och finns här för att hjälpa dig med din klättring. Vi tycker att klättring är den roligaste träningsformen som finns och allt som vi gör är för att klättringen ska hamna i fokus. Vi har allt du behöver för din klättring och din träning.

Klättring för alla!
Oavsett vem du är kan du alltid komma till vår klätterhall och känna att du får hjälp med vad just du behöver hjälp med, vi strävar efter att alla ska känna sig nöjda och vilja komma tillbaka.

karbinavskilare

Repklättring

Karbin har cirka 1000 kvm väggyta för repklättring. Vi har 44 fasta topprep, dvs. 44 rep som alltid hänger färdiga för klättring i ankare.  Naturligtvis har vi även särskilda rep avsedda för ledklättring, de byts regelbundet ut och ligger i 3 repkorgar nedan väggen vid omklädningsrummen. Det finns alltid ungefär 150 leder varav drygt 110 är ledbara.

Vi, liksom de flesta andra klättergym i Sverige, använder en fransk graderingsskala för svårighet. Vi arbetar ständigt för att förnya och förbättra det som är viktigast- klättringen!

Därför bygger vi nya leder varje dag
Klättringen ska, precis som utomhus, vara varierande och det måste alltid finnas något för alla, oavsett vilken nivå man klättrar på.

Karbin har ett flertal ledbyggare i olika åldrar med olika klätterstil och det tycker vi avspeglas i variationsrikedomen bland lederna. Unikt för Stockholm är att alla våra leder har ett ”bäst-före” datum på  3 månader, då hinner man jobba på favoriterna men samtidigt inte tröttna på utbudet. Repen hålls hela tiden under noggrann uppsikt och byts enligt ett schema och därför blir de inte stela och smutsiga innan de ersätts med ett nytt.

karbinavskilare

Bouldering

Karbin har en av landets största bouldersektioner fördelad på två våningar. Vi har alla lutningar och vinklar du kan tänka dig- men tack vare den stora hallen känns det ändå luftigt! Samtliga madrasser är lagom mjuka och klädda i nålfilts överdrag. Madrasserna på respektive våning är sammanfogade på ett sådant sätt att de utgör en enhet och det finns alltså inga skarvar.
Varje månad byggs det ungefär 170 nya problem på Karbin. Det betyder att alla problem byts ut varje månad. Vi är mycket måna om att det byggs problem i alla svårighetsgrader så att boulderingen ska vara tillgänglig för alla men också utmanande för de som är extra styva.
Varje månad har vi även en öppen tävling, Boulder Open, där alla, oavsett nivå, klättrar tillsammans. Då byggs det ca 90 helt nya problem. På vår Facebooksida kan du få uppdateringar om nya problem och information om Boulder Open.

Här kan du se resultatet från senaste Boulder Open.
karbinavskilare